Infrapanelek

Infrapanel

Egy hagyományos  infrapanel egy bekeretezett fehér képre hasonlít, amit majdnem mindig a mennyezeten helyezünk el, mert az infrafűtés miatt a hő nem marad a mennyezet alatt, hanem a panel lesugározza azt az alsó régiókba is.

Felületi hőmérséklete 90-115 C fok lehet, általában egy helyiségbe nem elég egy infrapanel, rendszert kell tervezni külön termosztáttal.

Csak ott nem működik megfelelően, ahol nem jól van tervezve!

infrapanel elektromos

Melyik fűtésfajta a legjobb? Talán ez?

A helytelen reklámoktól „elkábítva” sokan alulméretezik a fűtést, elvárva a teljes komfortot. Sokszor kerestek már meg azzal, hogy 15-20 m2 szobába 4-500W -os infrapanelt gondoltak elegendőnek, majd sértődötten távoztak, hogy nincs igazunk a méretezésben, mert „ő nem ezt hallotta…”

Az ilyen alulméretezett helyiségben az az egy kis panel állandóan működik és tényleg csak ott van meleg, ahová lesugároz, az zónafűtésként működik.

Teljes fűtésre méretezve egy rendszer általában 5-6 órát megy naponta és természetesen nem csak alattuk van meleg, hiszen a berendezési tárgyak , épületszerkezetek tovább sugározzák a hőt és másodlagosan a szoba levegője, a termosztát által mért hőmérséklet is beáll a kívánt szintre.