Infra fűtőpanelek

Elektromos infra fűtőpanel - Atlantic Solius panelek

Melyik fűtés a legjobb nekem, talán az elektromos fűtőpanel? A fűtőpanel nemcsak konvekciós, hanem infra elven is fűt, sőt elsősorban infra fűtés a jellemző! Vegyes a fűtés módja.

Meleg levegős hőáramlás is létrejön, de itt érezzük, hogy maga a fűtőtest is fűt és sugározza a hőt (infrafűtés).

Energiatakarékosabb, mint a sima konvektor (növeli a jó hőérzetet így letekerhetjük a termosztátot néhány fokkal), nagyobb belmagasságú (3m felett) lakások kedvelt és gazdaságos fűtése.

elektromos infra fűtőpanel, Atlantic solius

Elektromos (infra) fűtőpanel

A jobb hőérzet 10-15% megtakarítást eredményezhet. Nincs a belmagasságon belüli komoly hőmérséklet különbség (pl. lenn 20 C fok, a mennyezet alatt 30 c Fok felett), egyenletes a hőeloszlás, nem fűti feleslegesen a levegőt, ami a mennyezet alatt rekedhet.

Az elterjedt elnevezéssel szemben a norvég fűtőtestek nem fűtőpanelek, fűtőpanel pl. a francia Atlantic Solius NEO digital fűtőtestje.

Elhelyezése szintén a falon történik, de már rakható feljebb (hasmagasság), mert az infrafűtő panel rész így is felfűti az alsóbb részeket a szobában.

Azért szerethető fűtés a fenti előnyökön kívül, mert hőérzetben nagyon hasonlít pl. egy cserépkályha vagy tömegkályha fűtési mechanizmusához.

Nem véletlen, hogy szerintünk a ma itthon kapható elektromos fűtőtestek közül az egyik legtakarékosabb a rendkívül jó ár-érték aránnyal (norvég fűtőpanelekkel egy szinten) rendelkező

ATLANTIC SOLIUS NEO Digital (katt ide)

5 év garanciás, infra+konvekciós fűtésű, napi/heti programozású, ablaknyitás érzékelős elektromos infra fűtőpanel. Álló kivitele is van!