Padlófűtés hidegburkolat alá 2024-ben

Elektromos padlófűtés hidegburkolat alá - fűtőszőnyeg és fűtőkábel

Sok ember esküszik rá, hogy az elektromos padlófűtés legjobb fűtés! Hiszen egyből a legfázékonyabb részünk, a lábunk kapja először a meleget, hőérzetünk is nagyobb, mint a valós szobahőmérséklet, így keveset is fogyaszt.

elektromos fűtőszőnyeg, padlófűtés hidegburkolat alá

Az elektromos padlófűtés kellékei. A névből kiindulva a fűtőszőnyeg fogalmat is sokan keverik egy elektromosan fűtő szőnyeggel. Lehet, hogy jobb elnevezés lenne a fűtőháló, hiszen a fűtőszőnyeg egy általában 50 cm széles öntapadó műanyag hálóra, a megfelelő távolságban rögzített elektromos fűtőkábel rendszerből áll.

fűtőszőnyeg rendelkezik egy 2-3 m hosszú nem fűtő (hidegvég) résszel, amivel termosztátba köthető, és rendkívül rövid idő alatt kialakítható az aljzatbetonban vagy leggyakrabban közvetlenül a csempe alatt a padlófűtés. (persze alul hőszigetelést feltételezve)

Az elektromos fűtőkábelt tekercsben vásárolva azt nekünk kell fektetni rögzítőszalag vagy acélháló segítségével. Az aljzatbetonba fektetett rendszereknél javasolt, ahol nem szempont a fűtőréteg vastagsága. Viszonylag nagy a munkaigénye, de ahol az alaprajz nem teszi lehetővé a fűtőszőnyeg fix szélességű (50 cm) fektetését, ennek van létjogosultsága.

Előny az aljzatbetonba fektetésnél, hogy a befejező burkolatréteg tetszőleges, azaz hideg és melegburkolat is lehet.

A következő videóban a dán Heatcom 25 év garanciás elektromos fűtőszőnyeg lerakási segítségét láthatják.